Themamiddag Ertoe doen terugkijken?

9 mei 2022

Heb je de themamiddag van 14 april gemist en wil je hem terugkijken? Dat kan via onderstaande link! Veel inspiratie!


WijkLink Themamiddag: Ertoe doen!

Uitnodiging!

Doe jij ertoe? Het gevoel van betekenis te zijn voor iemand anders of voor de maatschappij geeft zin aan je leven én positieve energie. Op donderdagmiddag 14 april organiseert WijkLink in samenwerking met het lectoraat Smart Health de Themamiddag Ertoe doen! Betekenisvolle zorg voor je cliënt én voor jezelf vanuit de visie van Positieve Gezondheid. 

 


Slotmanifestatie Leernetwerk Verward Gedrag

Uitnodiging!

Op dinsdag 19 april, van 15.30 uur tot 19.00 uur organiseren WijkLink en het Leernetwerk Verward Gedrag bij Saxion Deventer de slotmanifestatie ‘Ontmoeten, leren van elkaar, leren met elkaar!’


Wie nomineer jij voor het boek "Klein geluk in de zorg"?

December 2021

Als zorgmedewerker heb je een prachtige baan, maar we weten ook dat het nu heel zwaar kan zijn. Wie in jouw omgeving gun jij een beetje extra geluk? 

Uit alle inzendingen kiest WijkLink 5 mensen die het boekje "Klein geluk voor de zorg" krijgen. En het leuke hierbij: degene die hen genomineerd heeft krijgt zelf ook een exemplaar! Op deze manier willen we vanuit WijkLink wat geluk en liefde delen.


Themamiddag terugkijken?

De Themamiddag Samenwerken in Complexe Situaties zit er weer op. Met dank aan het Leernetwerk Verward Gedrag werd het een heel inspirerende en leerzame middag waar zo'n 60 fysieke en 120 online deelnemers bij aanwezig waren. Terugkijken kan in de speciale Themamiddaggroep op het platform van WijkLink.Uitnodiging: Themamiddag Samenwerken in complexe situaties - 9 november

Wanneer: dinsdag 9 november, 13.00 - 17.00

Waar: jouw keuze, fysiek in Enschede of online via Teams

Kosten: gratis

 

Het ondersteunen en begeleiden van mensen met verward en onbegrepen gedrag is een flinke uitdaging. Diverse partijen zijn betrokken en dat vraagt een gezamenlijk beeld van de problematiek, oplossingsrichtingen en taakverdeling. Tijdens de themamiddag gaan we in gesprek over de dilemma’s en uitdagingen die dit oproept. 


Nieuw: WijkLink infographic

WijkLink bestaat alweer ruim 5 jaar en heeft zich ontwikkeld tot een breed leernetwerk voor zorg en welzijn. Maar, voor wie is het en wat heb je aan WijkLink? Dát kan je nu snel (laten) zien met deze infographic. De hele infographic (hiernaast zie je een stukje) kan je hieronder downloaden.

Download
WijkLink infographic 2021
Wijklink_graphic_digitaal.pdf
Adobe Acrobat document 681.8 KB

3 juni Themabijeenkomst Eenzaamheid!

Wanneer: donderdag 3 juni, 13.00 - 15.15

Waar: online, via Teams

Kosten: gratis

 

Eenzaamheid opmerken is één. Mensen helpen in het krijgen van relaties die voldoening en geluk geven is nog lastiger. Tijdens de themabijeenkomst deelden 'eenzaamheidsexpert' Jeannette Rijks en diverse lokale organisaties hun ervaring, kennis en tips. 


Aanmelden was nog nooit zo makkelijk!

Vanaf begin maart 2021 kan je zelf je profiel aanmaken op WijkLink en maak je gelijk deel uit van het grootste leernetwerk van zorg en welzijn in Oost Nederland!

Dus... waar wacht je nog op?


Webcast Eenzaamheid: Kijk nu terug!

Op 4 februari vond de Webcast Eenzaamheid - Spotlight op de lokale aanpak plaats. Deze interactieve online inspiratiebijeenkomst is vanaf nu terug te kijken! 


Leernetwerk Verward Gedrag op WijkLink!

Hoe leer je van elkaar rondom het thema Verward Gedrag? Studenten, docenten, werkveld én ervaringsdeskundigen wisselen kennis en ervaring uit in de vorm van vorm van grote bijeenkomsten,  brainstormactiviteiten, online speeddates en werkbezoeken.Terugblik Online conferentie "Omgaan met mensen met verward gedrag"

Op 17 november namen ruim 150 mensen deel aan de online conferentie "Omgaan met mensen met verward gedrag". Deze online conferentie met plenaire sessies en 6 keuze workshops was een primeur voor WijkLink. We zijn ontzettend trots op de sprekers, workshopleiders én moderatoren die dit programma mede mogelijk maakten. Deze conferentie terugkijken? Lees dan verder.


Webinar beeldbellen met migrantenouderen op 10 september

Werk jij regelmatig met migrantenouderen? En ben je benieuwd hoe je zorg op afstand op een goede manier kunt inzetten voor deze groep ouderen? Op donderdag 10 september organiseert het Overijsselse project ‘Gezond ouder worden in twee werelden’ het webinar ‘beeldbellen met migrantenouderen’. 


Save the Date!

Op dinsdag 17 november, om 13.00 uur, organiseert WijkLink samen met het leernetwerk Verward Gedrag de online conferentie ‘Omgaan met mensen met verward gedrag’. We werken aan een mooi en afwisselend programma met een interessante spreker en zes interactieve workshops waaruit je kan kiezen.

 

Heb of krijg jij tijdens je werk te maken met mensen met verward gedrag? Zet deze datum dan alvast in je agenda en houdt www.wijklink.nl in de gaten voor meer informatie.


Evaluatie WijkLink zomer 2020

In juli 2020 hield WijkLink een uitgebreide evaluatie onder 162 deelnemers. De uitkomsten helpen ons om WijkLink verder door te ontwikkelen. 


14 mei: WijkLink Webinar

Datum: 7 mei 2020

 

Momenteel draaien velen van jullie overuren in extreme omstandigheden. Het dagelijkse werk is compleet anders dan een paar maanden geleden. En helaas lijkt het erop dat dit voorlopig nog niet verandert. Hoe blijf je overeind? Hoe zorg je goed voor jezelf, je collega’s en je studenten?

Psycholoog Huub Buijssen geeft in het allereerste WijkLink Webinar antwoord op deze vragen en legt uit hoe verwerking van extreme gebeurtenissen verloopt.


Meld je gratis aan voor WijkLink!

Datum: 10 april 2020

 

Ben je nog geen lid van WijkLink? Neem dan contact met ons op!  WijkLink is gratis voor (medewerkers van) organisaties in zorg & welzijn én voor ZZP-ers. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn en door hogeschool Saxion. 

 

AFGELAST! 16 april! Themamiddag Onbegrepen en Verward Gedrag

Datum: 23 maart 2020

AFGELAST! Op donderdag 16 april zou in Deventer de tiende editie van de WijkLink themamiddag plaatsvinden. Het onderwerp was 'Onbegrepen en verward gedrag'. Helaas is de themamiddag afgelast vanwege de Coronacrisis. In november 2020 is de volgende themamiddag.

Houd WijkLink in de gaten voor meer informatie! 

 

ZonMw subsidie: Evaluatie WijkLink

Download
ZonMw subsidie: Evaluatie WijkLink
Datum: februari 2020
In het kader van de ZonMw - subsidie is tijdens de themamiddag van 19 november 2019 een evaluatie van de themamiddag en WijkLink als leernetwerk uitgevoerd. De resultaten van die evaluatie vind je in de bijgevoegde infographic.
Infographic_WijkLink_v1.0.jpg
JPEG-bestand 287.6 KB
Download
Rapportage evaluatie WijkLink
In bijgevoegd document de volledige rapportage van de evaluatie.
191119_Rapportage_evaluatie_WijkLink.pdf
Adobe Acrobat document 788.9 KB

Werken als verpleegkundige in Tanzania: Daimy Kogelman vertelt

Datum: 11 april 2019

Daimy is student HBO-V in Deventer. Als afgestudeerd MBO-V-er en verpleegkundige bij Zorggroep Raalte, op de gesloten PG-afdeling, wilde ze haar blik verruimen. Het liefste op een bijzondere plek in de wereld. Toen de mogelijkheid voorbij kwam, ging ze er direct voor. Het werd Tanzania. 

Studenten Saxion ronden project WMO-raad Enschede met succes af

Datum: 7 maart 2019

De verbinding tussen onderwijs en het werkveld, dat is waar WijkLink zich onder andere voor inzet. Een mooi voorbeeld hiervan is een groep Saxion studenten die een op 5 maart jl een succesvol project hebben afgerond voor de de WMO-raad Enschede.

19 februari: Kennissessie Verward gedrag

Datum: 21 december 2019

Leren wat 'Verward gedrag' precies is, ontdekken hoe je omgaat met verwarde mensen en zelf ervaren hoe het is om verward te zijn: dit alles komt aan de orde tijdens de kennissessie 'Verward gedrag' op 19 februari aanstaande.

Subsidie ZonMW is toegekend!

Datum: 12 december 2018

Enkele maanden geleden begonnen wij met een projectteam te schrijven aan de aanvraag voor de ZonMW subsidie Verdieping en verbreding leernet-werken wijkverpleging. Deze week hebben wij te horen gekregen dat de subsidie is toegekend! We zijn erg enthousiast, want dit biedt veel nieuwe kansen en mogelijkheden voor WijkLink. 

Een (beeld)verslag van de themamiddag

Datum: 28 november 2018

Op dinsdag 20 november was het zover; de themamiddag over Palliatieve Zorg vond plaats! Wat was het een mooie middag! 160 betrokken deelnemers, 9 inspirerende workshopleiders en natuurlijk een interessant onderwerp - de Palliatieve Zorg - waar ontzettend veel mensen uit het werkveld én onderwijs graag meer over wilden weten.

Themamiddag Palliatieve Zorg 20 november

Datum: 12 oktober 2018

Hoera! Het is zover! Je kunt je aanmelden voor de eerstvolgende WijkLink themamiddag over Palliatieve Zorg, op dinsdag 20 november!

 
Volg ons via sociale media!

WijkLink is ook actief op verschillende sociale media kanalen. Volg ons als je op de hoogte wilt blijven van actueel nieuws uit de zorg en kennis en inspiratie wilt opdoen!


Locatie en contact

WijkLink | M.H.Tromplaan 28 | Postbus 70.000,

7500 KB Enschede

Heb je een vraag? Mail onze Community Manager Lidewij Disbergen Of vul ons contactformulier in.