Subidie ZonMW toegekend!

Enkele maanden geleden begonnen wij met een projectteam te schrijven aan de aanvraag voor de ZonMW subsidie Verbreding en verdieping leernetwerken Wijkverpleging. Het was heel veel werk, maar het harde werken is beloond! Deze week hebben wij namelijk te horen gekregen dat de subsidie is toegekend! Daar zijn we uiteraard heel erg blij mee!

 

Innovatieve en duurzame kennisbasis

Het programma Langdurige Zorg en Ondersteuning bouwt de komende vier jaar, vanuit het perspectief van de cliënt en samen met maatschappelijke stakeholders, aan een innovatieve en duurzame kennisbasis voor de langdurige zorg en ondersteuningssector. Hiervoor is er nauwe samenwerking nodig tussen onderzoek, praktijk en onderwijs, om zo het lerend vermogen van de sector te stimuleren en te innoveren. Vanuit dit programma hebben wij subsidie ontvangen.

 

De verbreding van WijkLink

De subsidie is bedoeld voor het verbreden van WijkLink naar het sociale domein en aan de slag te gaan met kennisontwikkeling rondom de integrale ouderenzorg. We denken dat dit een goede zaak is, want in de wijkteams werken natuurlijk niet alleen zorgmedewerkers. Als WijkLink er bij kan helpen om makkelijk in contact te komen met  collega’s maatschappelijk werk, gemeentes e.d. lijkt ons dat een mooie verbetering van wat WijkLink nu is. En ook rondom de integrale ouderenzorg liggen genoeg vraagstukken die vragen om een interdisciplinaire aanpak.

 

Samenwerking

In het project gaan we samenwerken met zorginstellingen en organisaties in het sociale domein, de gemeente, seniorenraden en de opleidingen Social Work van het ROC van Twente en Saxion. Vanzelfsprekend gaan we kijken hoe we WijkLink zo kunnen inrichten dat het voor alle groepen herkenbaar blijft en van meerwaarde is. Dit doen we natuurlijk samen de gebruikers van WijkLink. Wij hebben veel zin in deze nieuwe uitdaging en houden jullie op de hoogte via WijkLink!

 

Ga hier terug naar het nieuwsoverzicht.Volg ons via sociale media!

WijkLink is ook actief op verschillende sociale media kanalen. Volg ons als je op de hoogte wilt blijven van actueel nieuws uit de zorg en kennis en inspiratie wilt opdoen!


Locatie en contact

WijkLink | M.H.Tromplaan 28 | Postbus 70.000,

7500 KB Enschede

Heb je een vraag? Mail onze Community Manager Lidewij Disbergen Of vul ons contactformulier in.