Studenten ronden project WMO-raad Enschede met succes af

De verbinding tussen het werkveld en onderwijs, dat is waar WijkLink zich onder andere voor inzet. Een mooi voorbeeld hiervan is een project dat een aantal Saxion studenten onlangs heeft uitgevoerd voor de WMO-raad Enschede. De studenten hadden de opdracht om binnen hun wijk uit te zoeken hoe de gemeente Enschede de zelfredzaamheid onder ouderen kan vergroten. Dit met oog op de komende zorgtekorten, maar ook zeker vanwege de exponentiële toename van de vergrijzing. Twee studenten-wijkteams hebben hun resultaten onlangs aan de raad gepresenteerd en de reacties waren enthousiast!

 

Enkele reacties van de raad:

  • De WMO-raad was blij met de aanbevelingen die gingen over de praktische toepassing van zelfredzaamheid en eenzaamheid. Verrast waren ze over wat er allemaal al op de markt is, maar wat voor hen nog onbekend was, bijvoorbeeld een tablet voor senioren. 
  • Een van de wijkteams heeft de Compaan (een tablet voor senioren) aanbevolen, Een goed idee, vond de WMO-raad. Hoewel de aanschaf en het abonnement, wat kost, kan met de inzet hiervan mogelijk wel het aantal zorgmomenten omlaag worden gebracht. Op die manier kan het zorgkosten-verlagend werken. Een van de leden van de raad vergeleek het met de scootmobiel: deze zorgt voor fysieke mobiliteit. De Compaan kan zorgen voor psychische/sociale mobiliteit. De scootmobiel wordt vanuit de gemeente vergoed, dus waarom een technologie als de Compaan niet? 
  • De voorzitter van de WMO-raad vroeg de studenten om vacatures bij de gemeente/WMO-raad in de gaten te houden. Hij zou graag zien dat er meer jongeren zitting nemen in de WMO-raad. Een goede tip voor studenten!

Kortom, het was een geslaagd project, wat mogelijk nog wel een vervolg krijgt!

Ga hier terug naar het nieuwsoverzicht.Volg ons via sociale media!

WijkLink is ook actief op verschillende sociale media kanalen. Volg ons als je op de hoogte wilt blijven van actueel nieuws uit de zorg en kennis en inspiratie wilt opdoen!


Locatie en contact

WijkLink | M.H.Tromplaan 28 | Postbus 70.000,

7500 KB Enschede

Heb je een vraag? Mail onze Community Manager Lidewij Disbergen Of vul ons contactformulier in.