Keuzeworkshops

Tijdens de online themabijeenkomst Eenzaamheid worden diverse workshops aangeboden. We zijn blij dat onderstaande experts (professionals én ervaringsdeskundigen) uit onze regio hun kennis en ervaring met ons wilden delen! 

 

UPDATE: we hebben het programma van 3 juni moeten aanpassen. 


1. Eenzaam ja, maar hoe dan? Copingstijlen in de praktijk.

Door Erna Lammers - Eerste buurtconciërge Buur & Zo

 

Veel ouderen zijn eenzaam en/of leven geïsoleerd, maar hoe houden zij hun leven zo prettig mogelijk? 

Geïntrigeerd door de copingstijlen van al de ouderen waar ik als buurtconciërge binnen kwam, ben ik de literatuur ingedoken over eenzaamheid en manieren om daarmee om te gaan. Het resultaat wil ik graag met jullie delen. En ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen hiermee.

 

 7. Signaleren en preventief werken

Door Ard Brink - Wijkbeheerder en

Antoinet de Boer - Projectcoördinator sociaal  bij Welbions

 

Medewerkers bij een woningbouwcorporatie komen in aanraking met verschillende doelgroepen. We zien veel en horen veel in wijken en buurten. Hoe signaleren we en hoe zetten we de signalen weg? Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan we hierop in. 

 8. Samen 1 Enschede en de rol van de Wijkwijzer

Door Peter Gramberg - docent/onderzoeker Lectoraat Social Work Saxion en Werkplaats Sociaal Domein Twente

 

In Samen1Enschede werken verschillende organisaties samen om eenzaamheid onder bewoners in Enschede te signaleren en te verminderen. De gemeente Enschede beschikt over een fysieke en digitale Wijkwijzer om bewoners te ondersteunen.

Studenten Social Work van Saxion hebben een onderzoek uitgevoerd hoe de Wijkwijzer versterkt kan worden op het gebied van eenzaamheid en de rol die Samen1Enschede daarbij kan spelen. In de workshop zal ik de resultaten hiervan kort presenteren en ga ik hierover graag met jullie in gesprek!  9. Welke rol heb jij in de aanpak van eenzaamheid?

Door Discha Langeler - Projectleider (binnen welzijn) en welzijnsconsulent ZorgSaam Twenterand

 

Tijdens deze praktische en verhelderende workshop laat ik je op een andere manier naar eenzaamheid kijken en krijg je praktische tips. Thema's als beeldvorming, signalen, het bespreekbaar maken van eenzaamheid en verwijzen komen aan de orde. Ik put daarbij uit mijn ervaring als wijkverpleegkundige en als welzijnsconsulent. 

Als voorbereiding kan je alvast nadenken over het gevoel dat je krijgt als je denkt over eenzaamheid (is eenzaamheid verdrietig of zielig, of hoort het bij het leven?) Aan welke signalen zou jij eenzaamheid kunnen herkennen? En welke rol zie je voor jezelf in het signaleren van eenzaamheid?Op ons WijkLink platform kan je de lezing en workshops terugkijken.

Hier lees je meer over de online themabijeenkomst Eenzaamheid op 3 juni

Volg ons via sociale media!

WijkLink is ook actief op verschillende sociale media kanalen. Volg ons als je op de hoogte wilt blijven van actueel nieuws uit de zorg en kennis en inspiratie wilt opdoen!


Locatie en contact

WijkLink | M.H.Tromplaan 28 | Postbus 70.000,

7500 KB Enschede

Heb je een vraag? Mail onze Community Manager Lidewij Disbergen Of vul ons contactformulier in.