Het ontstaan van WijkLink

Rond 2015 constateerde een klankbordgroep uit het werkveld dat er binnen de (wijk)verpleegkunde geen mogelijkheid was om ervaringen, kennis en expertise op een eenvoudige manier te delen. Ze wilden de onderwijs- en beroepspraktijk verbinden en versterken. Hun wens was een transparante en toegankelijke manier van samenkomen en samenwerken, om zo de kwaliteit van de zorg en het onderwijs te verbeteren.

 

Vanuit deze uitgangspunten is het idee van een (online) leernetwerk ontstaan: een digitale omgeving waar iedereen samenkomt, samenwerkt, inspireert en deelt. Dorine Koopman – van den Berg, Senior Lecturer bij Hogeschool Saxion & Projectleider, coördinator ICT & Onderwijs, is als projectleider gestart. Na veel brainstormen, ontwerpen en onderzoek (samen met 9 medewerkers van 7 zorginstellingen en 3 medewerkers van Saxion), was het in 2016 zover: WijkLink was geboren! Al gauw werden de eerste deelnemers lid. Langzaam is WijkLink steeds verder uitgebreid tot wat het nu is: een leernetwerk met rond de 3000 deelnemers! Daar zijn we trots op!

 

Ga terug naar de Wie zijn wij - pagina. 

Volg ons via sociale media!

WijkLink is ook actief op verschillende sociale media kanalen. Volg ons als je op de hoogte wilt blijven van actueel nieuws uit de zorg en kennis en inspiratie wilt opdoen!


Locatie en contact

WijkLink | M.H.Tromplaan 28 | Postbus 70.000,

7500 KB Enschede

Heb je een vraag? Mail onze Community Manager Lidewij Disbergen Of vul ons contactformulier in.