Interviews

Corona: Fysiotherapeut Timo over zijn werkdag bij MST

Timo Voss is klinisch fysiotherapeut bij het Medisch Spectrum Twente (MST). Momenteel werkt hij daar op de Corona afdeling. Voor WijkLink deelt hij zijn werkdag.

Corona: 5 Verpleegkundigen, 5 Verhalen

Het Graafschapcollege vroeg vijf verpleegkundigen naar hun ervaringen in Coronatijd die ze zouden kunnen bespreken tijdens de les. Het leverde vijf heel bijzondere verhalen op. Persoonlijk en ontroerend, soms pijnlijk en confronterend. We zijn heel blij dat we deze verhalen ook met jullie mogen delen.

Saxion docent traint ziekenhuispersoneel in corona-tijd

Saxion docent Rolf Egberink vertelt over zijn werk als trainer in het vaardigheidslab van Medisch Spectrum Twente. Hier frissen oud ziekenhuispersoneel en zij-instromers hun kennis op, zodat ze ingezet kunnen worden op de corona-afdelingen.

In gesprek met.... ambassadeur Lia

De WijkLink-ambassadeurs, wie zijn dat nou eigenlijk? Lia is docent Verpleegkunde bij het Graafschap College. Ze is daarnaast ook ambassadeur voor WijkLink. We spraken Lia over haar waardevolle werk in de zorg. 

In gesprek met.... ambassadeur Carla

De WijkLink-ambassadeurs, wie zijn dat nou eigenlijk? Carla is GRZ verpleegkundige bij Livio. Ze is daarnaast ook ambassadeur voor WijkLink. We spraken Carla over haar waardevolle werk in de zorg. 

In gesprek met.... ambassadeur Kelly

De WijkLink-ambassadeurs, wie zijn dat nou eigenlijk? Kelly is trainer en coach bij Livio. Ze is daarnaast ook ambassadeur voor WijkLink. We spraken Kelly over haar waardevolle werk in de zorg. 

In gesprek met.... ambassadeur Karlijn

De WijkLink-ambassadeurs, wie zijn dat nou eigenlijk? Karlijn Hengeveld is wijkverpleegkundige bij Azora, een zorgorganisatie uit de Achterhoek. Ze is daarnaast ook ambassadeur voor WijkLink. We spraken Karlijn over haar waardevolle werk in de zorg. 

WijkLink-projectleider Dorine aan het woord

Dorine Koopman-van den Berg is de projectleider van WijkLink. Ze is vanaf het allereerste begin betrokken WijkLink en ze vertelt over de ontwikkelingen die WijkLink nu doormaakt. Helemaal nu de subsidie toegekend is, is er veel te vertellen!

In gesprek met..... Marjolein van der Waal

Marjolein van der Waal is één van onze workshopleiders tijdens de Themamiddag Palliatieve Zorg. Marjolein werkt 20 uur per week als verpleegkundige Palliatieve Zorg bij thuiszorgorganisatie Vérian en is onderdeel van het cluster Palliatieve Zorg. We spraken Marjolein over hoe zij in haar werk de kwaliteit van leven en sterven, samen met haar cliënten, verbetert.

In gesprek met..... Geke Odink

Madeleen Uitdehaag is één van onze workshopleiders tijdens de Themamiddag Palliatieve Zorg. Ze geeft samen met Myrna Pelgrum - Keurhorst de workshop “Gesprekswijzer dementie/proactieve zorgplanning bij zorgvragers met dementie”. Als associate lector is zij op veel verschillende manieren bezig met het thema Palliatieve Zorg. We spraken Madeleen.

In gesprek met.....Madeleen Uitdehaag

Madeleen Uitdehaag is één van onze workshopleiders tijdens de Themamiddag Palliatieve Zorg. Ze geeft samen met Myrna Pelgrum - Keurhorst de workshop “Gesprekswijzer dementie/proactieve zorgplanning bij zorgvragers met dementie”. Als associate lector is zij op veel verschillende manieren bezig met het thema Palliatieve Zorg. We spraken Madeleen.

In gesprek met.....Jeroen Boonstra en Liesbeth Hazelhorst

Liesbeth Hazelhorst en Jeroen Boonstra vormen samen één van onze workshopleiders-duo’s tijdens de Themamiddag Palliatieve Zorg. De workshop “Grenzeloos palliatief! Kwaliteitskader palliatieve zorg in het verpleeghuis” wordt door hen verzorgd. We spraken hen beide.

In gesprek met.....Myrna Pelgrum-Keurhorst

Myrna is één van onze workshopleiders tijdens de Themamiddag Palliatieve Zorg. Ze geeft de workshop “Gesprekswijzer dementie/pro actieve zorgplanning bij zorgvragers met dementie”. Myrna is in haar dagelijkse werk op verschillende manieren bezig met het onderwerp palliatieve zorg. We spraken haar.

In gesprek met....... Bert Buizert

Bert Buizert is één van onze workshopleiders tijdens de Themamiddag Palliatieve Zorg. Bert werkt bij de Stichting STEM, een stichting die het belangrijk vindt dat mensen op hen afgestemd contact hebben ervaren in de laatste fase van het leven. Bert vertelt ons meer.

In gesprek met....... Berdine Koekoek

Berdine Koekoek is één van onze workshopleiders tijdens de Themamiddag Palliatieve Zorg. Samen met wijkverpleegkundige Marjolein van der Waal geeft zij de workshop “Bewustwording palliatieve fase in relatie tot zorgpad”. We spraken over haar functie als netwerk-coördinator palliatieve zorg in de regio Oost-Veluwe en onderzoeker bij de Universiteit Twente
Volg ons via sociale media!

WijkLink is ook actief op verschillende sociale media kanalen. Volg ons als je op de hoogte wilt blijven van actueel nieuws uit de zorg en kennis en inspiratie wilt opdoen!


Locatie en contact

WijkLink | M.H.Tromplaan 28 | Postbus 70.000,

7500 KB Enschede

Heb je een vraag? Mail onze Community Manager Lidewij Disbergen Of vul ons contactformulier in.